زمان باقی مانده از

57 درصد تخفیف دوره عصاره مالیاتی

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

راهنمای مطالعه

هدف از راه اندازی سامانه مودیان، شفافیت هر چه بیشتر در حوزه مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی است. کلیه افراد حقیقی و حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، موظفند که در این سامانه ثبت نام کنند. مودیان می توانند از طریق سامانه برخط مودیان نسبت به پرداخت مالیات خود به صورت برخط اقدام کنند. در ادامه، اشخاص مشمول قانون سامانه مودیان را بررسی می کنیم.

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

سازمان امور مالیاتی اخیرا اطلاعیه ای را صادر کرد که طبق آن چهار گروه از اصناف از ابتدای دی ماه ۱۴۰۲ ملزم به صدور صورت حساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان هستند.

در اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور که در راستای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و با توجه به قانون تسهیل تکالیف مودیان صادر شده، آمده است:

کلیه اشخاص حقوقی (شرکتها) بعلاوه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) به شرح ذیل از اول دی ماه سال ۱۴۰۲ ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ از طریق سامانه مودیان برای فروش کالا و خدمات مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، حسب مورد می باشند:

1. کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل)

 که میزان فروش خالص کالا و خدمات سال ۱۴۰۲ آنها تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲، بیشتر از ۱۸۰ میلیارد ریال بوده است و بعد از آن در هر فصلی که به 180 میلیارد ریال فروش رسیده است از دو فصل بعد از آن ملرم به ارسال فاکتور در سامانه مودیان میباشد. (که از ابتدای سال 403 این مبلغ به 144 میلیارد ريال کاهش یافت)

2. اشخاص حقیقی موضوع جزء ۲ بند ط تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲

(شامل پزشکان پیرا پزشکان رادیولوژی ها مراکز درمانی، وکلا، مشاورین خانواده و…) با هر میزان فروش کالا و خدمات سالانه کماکان ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی هستند.

 3. عرضه کنندگان کالا و خدمات مرتبط با طلا، جواهر و پلاتین

 با هر میزان فروش کالا و خدمات به استناد جزء ۴ بند ب ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰

4. فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فراوری مواد معدنی

 موضوع بند م تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با هر میزان فروش ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی می باشند.

رسید دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی اشخاص بندهای ۱ و ۲ فوق که صرفا برای عرضه کالا و خدمات با نرخ مالیات بر ارزش افزوده یکسان صادر می شود، در حکم صورتحساب الکترونیکی می باشد.

مراتب فوق مانع از صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، توسط صاحبان مشاغل با فروش سالانه کمتر از نصاب مذکور که طبق سایر قوانین مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی شده اند، نخواهد بود.

در صورتی که فروش هر مودی طی سال از نصاب مقرر در ماده ۱۴ مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و تبصره ۱ آن، عبور نماید، از ابتدای دومین دوره بعد از اتمام دوره عبور فروش سالانه از نصاب مقرر، ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ حسب مورد می باشند.

نکته: از ابتدای سال 403 این مبلغ به 144 میلیارد ریال کاهش یافت)

نکته مهم : به یاد داشته باشید که عدم صدور صورتحساب الکترونیکی توسط اشخاص به شرح فوق، مشمول جرایم و ضمانت اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان خواهد بود. 

دیدگاهتان را بنویسید